Primul meu zbor cu parapanta!

Guest Post, Corina M.

Primul Zbor cu Parapanta SkyRush

Nu m-am gândit niciodată ca aș putea să zbor. Decât cu avionul poate. Auzisesem că există oameni care zboară cu parapanta in apropiere de Timisoara, dar părea un lucru destul de ieșit din comun și inaccesibil. Până când am auzit ca există ”în vecini” posibilitate de a zbura în tandem cu parapanta, la Clopotiva.

Hmm, interesant. Poate un pic riscant, dar oamenii ăștia par să știe ce fac. Așa ca am zis: de ce nu?! Și așa am ajuns duminică dimineața la Cloptiva. O zonă foarte frumoasă, ca multe altele de la noi, dar care merită vizitată: dealuri frumoase pline de vegetație – Cetatea Colt, Sarmisegetuza romană la o aruncătură de băț, am împușcat trei iepuri dintr-un foc.

Deci: duminică dimineața, geacă, soare și rouă în iarbă. După ce am admirat peisajul și alți zburători, a venit rândul meu. Dar ce să fac? Evident că nu era clar. Dar am primit instrucțiuni de clare: cum să alerg, ce să nu fac, care e procedura de aterizare. Bun, deci să așteptăm vântul optim (sau lipsa lui) și să pornim. Am alergat până când nu am mai simțit pământul sub picioare. Și am zburat.

Tare faină senzația. Am admirat peisajul acela frumos de la înălțime și am descoperit că e chiar mai frumos de sus: dealuri împădurite și acopesișuri de case și oameni mici, mici. Și zborul a fost lin. Nici măcar nu m-a lovit valul de adrenalină, chiar dacă îl așteptam. Menționez ca am recunoscut dinainte că mi-e un pic frică. (Era destul de mare emoția, dar nu era să recunosc asta…)  Dar am avut parte de un zbor lin, ca o plimbare relaxantă, doar că în aer. Intructorul a fost cât se poate de binevoitor și a încercat tot timpul zborului să se asigure că mă simt bine. Și a fost bine, doar ca am rămas fără cuvinte și fară frică de inăltime.

Nici nu mi-am dat seama cum a trecut timpul. Recunosc, m-am speriat puțin la aterizare – m-a luat o senzație ciudată când ne-am apropiat de pământ și mi-am dat seama cât de departe am fost. Dar a fost o atrerizare lină. Toate bune! Mi-a plăcut? Da!

A meritat! Și aș mai face asta încă o data! Recomand experienta oricui fie ca e din Timisoara, Cluj Napoca, Hunedoara sau Alba Iulia. Clopotiva este un loc special pe care nu trebuie să îl ratați!